Kako zapakovati pošiljku?

Spoljašnji omot

Najbolje je koristiti kartonske kutije, bilo koja kutija je u redu, ukoliko je potrebno možete ojačati ivice selotepom. Ukoliko nemate kutiju, možete pogledati u bilo kojoj prodavnici ili supermarketu, oni imaju kutije koje im nisu potrebne, tako da će Vam dati besplatno ukoliko ih zamolite. Takođe i pošta će Vam ponekad izaći u susret, ukoliko ih budu imali u tom trenutku.

Veličina kutije

Gledajte da kutija nije prevelika u odnosu na sadržaj, tako da se knjige u njoj ne mogu previše pomicati i jedna drugu oštetiti. Prazan prostor možete popuniti bilo kakvim papirom ili novinama. Gledajte da knjige spakujete u jednu celinu kad god je to moguće, ukoliko nije, gledajte da ih spakujete u što manji broj paketa. Na primer, ako imate samo desetak knjiga, nemojte ih rasporeediti u tri odvojene kutije, jer će se to računati kao tri pošiljke.

Sigurno zatvaranje paketa

Za zatvaranje, najbolje je da koristite široku samoljepljivu traku, ali bilo koja bi trebalo da posluži. Ukoliko paket nosite samostalno u poštu, oni uvek imaju selotep pa možete kod njih zatvoriti.

Važno upozorenje: Knjige koje se oštete tokom transporta usled neadekvatnog pakovanja, ne možemo otkupiti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja,
stojimo Vam na raspolaganju!

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Korišćenjem ovog sajta pristaješ na upotrebu kolačića.